"Casa Velha"

Casa Velha is meer dan 100 jaar oud. We hebben het compleet gerenoveerd. We hebben hier zelf, met heel veel liefde, de eerste 10 jaar gewoond en nu is het een aangename en zeer ruime vakantiewoning/boerderij. Het huis bestaat uit 3 slaapkamers, 2 badkamers, een luxe keuken met bbq plaats, een woonkamer, een eetkamer en een bijkeuken. Het huis ademt nog steeds de sfeer van het verleden uit, met de bijna meter dikke stenen muren, die het huis in de zomer koel houdt en in de winter warm.
Alle huizen op ons land hebben internet aansluiting en voor de minder warme wintermaanden een houtkachel. De voorkant van het huis is bestraat met authentieke Portugese calšada (stenen klinkers). Het huis is traditioneel wit geschilderd met okergele lijsten om de ramen en deuren. Een grote bougainville voor de deur maakt het samen met de enorme palmboom en de vele cactussen en vetplanten in de tuin tot een oase van rust en groen. Tegenover het huis is nog een overdekt terras (niet op de foto) waar je tijdens de hitte van de dag in de schaduw kan zitten.De woon/zit kamer bestaat uit een ruime zithoek bij de openslaande deuren en aan de andere kant een grote tafel. Achter de grote tafel hebben we een origineel detail in het huis gelaten. De doorgang was vroeger voor de koeien om naar de stal te lopen.
Links op de foto is de houtkachel met glazen deur. De kachel is voorzien van een ventilator om de warmte door het huis te verspreiden.


Dit is de andere kant van de ruime woonkamer met de treden rechts de doorgang naar de hal en de rest van het huis.De keuken met de okergele open haard/barbecue plaats is een pareltje van het huis. De Keuken is voorzien van prachtige granieten aanrechtbladen met een dubbele wasbak. Rechts op de foto is het gasfornuis en elektrische oven te zien met daarboven de afzuigkap. Verder is er een afwasmachine en een grote koel/vries combinatie aanwezig. De tafel in het midden wordt vaak gebruikt als extra werkruimte, maar is uiteraard ook geschikt om tijdens het koken even lekker van een glaasje wijn te genieten.
Achter de keuken is een zeer ruime bijkeuken (niet op de foto) met wasmachine en aanrecht met wasbak voor eventuele handwasjes. Ook wordt de bijkeuken vaak gebruikt om de koffers op te bergen.


Deze kleine vrolijke slaapkamer heeft twee bedden die uiteraard tegen elkaar aangeschoven kunnen worden en een ladenkast. Deze kamer wordt meestal als kinderkamer gebruikt.
De stenen lijst, die half zichtbaar in de muur zit, is de andere kant van de koeien doorgang zoals beschreven bij de foto van de woonkamer.De tweede slaapkamer met openslaande deuren naar het terras is een zee van licht. Door de grote houten luiken is de kamer desondanks 's nachts goed te verduisteren. De kamer heeft meer kastruimte dan je aan kleren mee kan nemen (evenals de derde slaapkamer overigens, waar momenteel helaas geen foto van beschikbaar is).
Deze kamer is een uitbouw aan het huis. De plek waar vroeger de ossenwagen werd geparkeerd.


Dit is een van de twee badkamers. In beide badkamers zijn veel glazen bouwblokken gebruikt wat de verlichting ten goede komt. Deze badkamer (de groene badkamer) heeft een douche, een wastafel en een toilet.
De andere badkamer is overwegend geel van kleur en heeft een badkuip met douche, een ruime wasgelegenheid en uiteraard ook een toilet.Op dit beschutte terras zit je 's ochtends heerlijk in de zon onder het toeziend oog van de door Sol gemaakt waterslang die door de plantenbak zwemt (onder op de foto).


Een doorkijkje van de hal/eetkamer naar de keuken. Uiterst rechts is nog een stukje van de eettafel te zien.
De Afrikaanse maskers aan de muur zijn op de foto van de badkamer in de spiegel te zien.Nog een doorkijkje. Van de woonkamer door het halletje, door de eetkamer naar helemaal aan het einde weer de keuken.


Voor vragen of meer info kan er altijd een mailtje gestuurd worden naar jw@tjaden.com