Voor u boekt is het fijn om te weten bij wie u terecht komt:

Uiteraard kunt u gewoon even bellen of ons een mailtje sturen.

Foto van het jaar 2015

Sol (Soledade) is geboren in Aljezur (aan de westkust) en opgeleid tot binnenhuisarchitecte. Dat komt goed tot uiting in de inrichting van alle huizen. Met een nauwkeurigheid en met veel geduld bepaalt ze precies hoe alles er uit moet gaan zien. Dit regelmatig tot grote wanhoop van de mensen die haar ideeën moeten uitvoeren. De eindreslutaten liegen er echter niet om. En daar geniet u even hard van mee tijdens uw vakantie. Op alle detail wordt gelet met het ontwerp en de inrichting van de huizen.

Daarnaast is Sol actief in haar eigen atelier waar zij, op niet commerciele en niet professionel basis, de mooiste dingen laat ontstaan uit een grote sortering van verschillende materialen. Zo zijn de meeste tegels in de huizen door Sol geschilderd en gebakken in haar keramiek oven. Sol is een bezig bijtje dat van gezellligheid, maar ook van rust houdt. Verder wordt ze ver buiten de landsgrenzen geroemd om haar kookkunst. Helaas is het maar aan weinigen gegund om daar kennis mee te maken.

Jan Willem is geboren in Haarlem en is veel technischer van aard. Hij is op zijn 22-ste jaar in Portugal verzeild geraakt en nooit meer vertrokken. De technische installaties in en rond de huizen worden door hem onderhouden en gerepareerd. Je kan hem meestal vinden in zijn werkplaats of op het land, al dan niet met de trekker.

Het onderhouden van het land vinden ze beiden heel belangrijk. Helaas is daar niet altijd even veel tijd voor. Daarom zijn zij in zee gegaan met de Wwoof organisatie. Vrijwilligers van over de hele wereld kunnen lid worden van deze organisatie en komen een 5-tal uren per dag op verschillende boerderijen werken tegen kost en inwoning. Met de hulp van deze, voornamelijk jongelui, en met twee maal in de week een tuinman lukt het redelijk om alles te behappen.

Onze honden zijn onafscheidelijk en bewaken het land. Een aantal zijn (niet pure) Portugese Waterhonden. Zeer lieve honden, die je echter wel in eerste instantie blaffend en rennend begroeten. Daar zijn ze nu eenmaal voor aangenomen. Maar na een snuffelkennismaking gaan ze weer verder met hun dagelijkse bezigheden. Verder zijn er een aantal kippen op het land die voor de dageljkse verse eitjes zorgen.

Sol en Jan Willem hopen jullie hier spoedig te begroeten.