"De Natuurlijke Zwemvijver".

Wat is een natuurlijke zwemvijver?

Het is een duik in de natuur...

"Een natuurlijke zwemvijver is zo ontworpen dat je in zuiver ongechloreerd water kan zwemmen.

Puur zuiver water is  de natuurlijke toestand in een vijver of meer als het maar diep genoeg is. Zwemvijvers worden met die wetenschap gebouwd en is een uitstekend voorbeeld hoe we de effectiviteit van natuur in praktijk kunnen brengen.

Een traditioneel zwembad gebruikt chemicaliën om micro-organismen in het water tegen te gaan zoals phytoplankton (microscopic single-celled algae, die het water groen maken) en bacteriën. Dat is echter geheel niet nodig waar het schoonmaakwerk wordt uitgevoerd door micro-organismen die de biologische balans garanderen."

"Het ideale beeld van de zomer – zonnestralen die op het water refelcteren, Schaduwen die tussen de rietplanten spelen en dansende libellen. Er is niks mooiers dan op een warme dag in een natuurlijk meer te duiken..

Het allergrootste verschil tussen een zwemvijver en een traditioneel zwembad is het gemis van chemicaliën. Daarnaast heeft de vijver schuine wanden waar de planten groeien die het zuiverende effect sorteren.

Alle tests die met natuurlijke zwemvijvers zijn uitgevoerd wijzen er op dat het water ruimschoots aan de EU eisen voor zwemwater voldoet. Omdat er geen chloor in het water zit, zullen de zwemmers het water moeten delen met "wildlife" dat daar is komen wonen, een goed teken dat het water zuiver is.

Er zwemmen een paar watersalamanders in de vijver en ook kan je duikerwantsen vinden en libellen zien die over het oppervlak scheren. Het zwembad is praktisch algen vrij en als jij van het zwemmen in een natuurlijke zwemvijver houdt dan heb je meer kans dat jij de beestjes lastig valt dan dat je last van hun hebt."

Ervaar gewoon het verschil van het duiken in een natuurlijke zwemvijver met echt water vergeleken met een traditioneel zwembad. het is een compleet andere gewaarwording.

Ons zwemvijver is ontworpen door: http://www.biopiscinas.pt/

Omdat het biologisch evenwicht in de zwemvijver uitermate belangrijk is zijn er een paar belangrijke regels opgesteld om te kunnen garanderen dat de planten en de beestjes in en om de vijver hun werk naar behoren kunnen doen.

Deze regels zijn terug te vinden in de huisjes en bij de vijver.
Voor vragen of meer info kan er altijd een mailtje gestuurd worden naar jw@tjaden.com